Naša aktivnost v Oktobru – mescu požarne varnosti

Oktober je poseben mesec za nas, saj se pridružujemo prizadevanjem za ozaveščanje o požarni varnosti. V tem mesecu se osredotočamo na preprečevanje požarov in varnost naših skupnosti.

Letošnja tema projekta Oktober – mesec požarne varnosti je bila požar v naravi. Že majhen izvor toplote (npr. ogenj, iskrenje, vroč katalizator vozila) lahko v naravi hitro zaneti požar velikih razsežnosti, kar lahko ogroža ljudi, živali in okolje.

Naše aktivnosti v oktobru:

  • 11.10.2023 smo obiskali vrtec Borisa Pečeta – Kamnica, kjer smo otrokom prikazali vozila in tehniko
  • 19.10.2023 smo se z posadko 6 gasilcev udeležili na vaji JGS MB, ki se je odvijala na novi lokaciji zavarovalnice Sava (Ulica Eve Lovše 7)
  • 23.10.2023 smo obiskali vrtec Borisa Pečeta – Brestrnica, kjer smo otrokom vrtca prikazali naše najnovejše vozilo GVC-3
  • 26.10.2023 smo izvedli evakuacijo osnovne šole v Kamnici, kjer smo kasneje tudi izvedli izobraževalni program kjer so se učeni spoznali z našimi vozili, delom, gašenjem ter preventivo v vsakdanjem življenju
  • 26.10.2023 smo se udeležili sektorske vaje v organizaciji PGD Henkel, na podjetju Henkel (Industrijska ulica 23)
  • 27.10.2023 smo priskočili na pomoč tovarišem iz PGD Maribor – Mesto in skupaj z njimi evakuirali Srednjo Škofijsko gimnazijo Antona Martina Slomška Maribor (Vrbanska cesta 30)

Če povzamemo vse skupaj smo za zgoraj navedene vaje ter evakuiranja porabili 145,5h in 36 gasilcev.

Posebna zahvala gre tudi g. Oskarju Neuvirtu, ki nam je pomagal pri vaji na OŠ Kamnica in mladim približal gasilsko delo ter preventivo.